Automobilio Paskola ar Lizingas: Kuo skiriasi lizingas nuo paskolos?

detali informacija apie automobilio finansavima / lizinga / paskola, geriausios finansavimos salygos visoje Lietuvoje

Tai kuo skiriasi lizingas nuo paskolos?

Lizingas leidžia turėti nuosavą automobilį kelerius sutartus metus ir reikalauja mažesnių mėnesinių įmokų, o paskola apima didesnes mėnesines įmokas su mažiau apribojimų.

Automobilio pirkimas gali būti įdomi patirtis, tačiau prieš eidami į prekybos atstovybę turėtumėte nuspręsti, ar norite įsigyti, išsinuomoti ar finansuoti savo naują automobilį. 

Kiekvienas variantas turi savo privalumų ir trūkumų, o kai kurie yra ekonomiškesni nei kiti. Šiame vadove paaiškinsime skirtumą tarp lizingo ir automobilio finansavimo ir atsakysime į kai kuriuos dažniausiai užduodamus klausimus, kurie padės išsiaiškinti, lizingas ar paskola yra geresnis pasirinkimas jūsų situacijai.

 

Kaip veikia automobilio pirkimas ir finansavimas?

Automobilio pirkimas reiškia, kad sumokate visą automobilio kainą grynaisiais, o automobilio finansavimas (paskola) reiškia, kad perkate automobilį su paskola ir laikui bėgant ją sumokate.

Kai perkate ar paskola finansuojate automobilį, automobilį galite laikyti tiek laiko, kiek norite.

Štai kaip veikia finansavimas: dalį pinigų įdedate į transporto priemonę, o likusią dalį finansuojate paskola. Kai kreipsitės dėl paskolos, užsitikrinsite palūkanų normą, kuri priklauso nuo jūsų kredito balo. Kiekvieną mėnesį mokate pagrindinę sumą ir palūkanas, kol baigsis paskolos terminas.

Kai atliekate mokėjimus, transporto priemonėje sukuriate nuosavą kapitalą. Kai jūsų automobilio paskola bus visiškai išmokėta, jūs tampate teisėtu automobilio savininku. Niekada neprivalote jo grąžinti, o automobilio laikymą ar pardavimą galite visiškai kontroliuoti.

 

Kokie yra automobilio finansavimo paskola privalumai? 

Transporto priemonės finansavimas paskola yra geras pasirinkimas daugeliui vairuotojų, ypač jei jums nerūpi vairuoti naujausias transporto priemones.

Štai keletas automobilio finansavimo privalumų:

Neribojama rida: skirtingai nei lizingas, perkant ar finansuojant automobilį nereikia stebėti ridos. Savo transporto priemonėje galite nuvažiuoti tiek mylių, kiek norite, be jokių apribojimų ar mokesčių. 

Jokių susidėvėjimo mokesčių: kai finansuojate automobilį, transporto priemonė priklauso jums. Nereikia jaudintis, kad turėsite mokėti už nusidėvėjimą, o tai gali nutikti sudarant nuomą. 

Kai norite perparduokite arba prekiaukite automobiliu: Pirkdami galite perparduoti arba prekiauti automobiliu, kada tik norite. Be to, pinigus, gautus pardavus automobilį, galite panaudoti kaip pradinį įnašą kitai transporto priemonei.

 

Kokie yra automobilio finansavimo paskola trūkumai?

Automobilio finansavimas paskola turi ir minusų. Žemiau yra keletas pastebimiausių trūkumų, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti prieš imdami paskolą.

Didesnės mėnesinės įmokos: Kai finansuojate automobilį, mėnesinės įmokos paprastai yra daug didesnės nei lizingo įmokos. Jei turite ribotą biudžetą, lizingas gali būti pigesnis pasirinkimas. Apriboja jūsų transporto priemonių galimybes: kadangi automobilio finansavimas yra brangesnis nei išankstinis lizingas, tai gali apriboti transporto priemonių, kurias galite sau leisti, tipus. 

Techninės priežiūros išlaidos: automobilio finansavimas reiškia, kad esate atsakingas už visas priežiūros išlaidas. Su lizingu didžioji dalis šių išlaidų padengiama. Jei planuojate finansuoti automobilį, būtinai suplanuokite šias išlaidas, kad išvengtumėte netikėtumų ateityje.

Auto lizingu sutartis ir geriausios palukanu salygos lietuvoje

Kaip veikia automobilio lizingas? 

Automobilio lizingas leidžia vairuoti visiškai naują transporto priemonę pasirinktą laiko tarpą, paprastai nuo dvejų iki trejų metų. Sumokate iš anksto mokesčius už naują transporto priemonę, tada mokate mėnesinį mokestį per visą laikotarpį.

Sudarius nuomą, jums taikomi tam tikri apribojimai, pavyzdžiui, didžiausia leistina rida. Kadangi lizingo įmokos paprastai yra mažesnės nei automobilių paskolos įmokos, lizingas leidžia vairuoti brangesnę transporto priemonę. 

Pasibaigus lizingu laikotarpiui, galite grąžinti automobilį ir išsinuomoti naują arba įsigyti lizingu išsinuomotą automobilį ir taip tapti jo savininku. Verta paminėti jog perkant lizingu dažnai lieka mažiau vietos deryboms.

 

Kokie yra automobilio lizingo privalumai? 

Jei ieškote nebrangaus būdo įsėsti į naują transporto priemonę, lizingas gali būti puikus pasirinkimas.

Štai keletas lizingo privalumų:

Mažesnės mėnesinės įmokos: Palyginti su automobilio finansavimu, lizingas turi mažesnes mėnesines įmokas. Jei perkate automobilius turėdami ribotą biudžetą, lizingas gali būti pigesnis pasirinkimas. 

Nekainuojanti priežiūra: daugumai nuomojamų transporto priemonių taikoma garantija nuo buferio iki buferio, o tai reiškia, kad jūs nesate atsakingi už techninę priežiūrą lizingo laikotarpiu. Jei kas nors netikėto nutinka, garantija dažniausiai padengia didžiąją dalį išlaidų. 

Visada vairuokite naują transporto priemonę: vienas didžiausių lizingo privalumų yra tai, kad kas kelerius metus galite sėsti į visiškai naują automobilį. Jei esate tokio tipo vairuotojas, kuriam patinka naujausios technologijos, lizingas yra puikus pasirinkimas.

 

Kokie yra automobilio lizingo trūkumai? 

Prieš pasirašydami nuomos sutartį, apsvarstykite šiuos veiksnius. 

Ridos apribojimai: beveik kiekviena nuoma riboja mylių skaičių, kurį galite nuvažiuoti automobiliu per nuomos laikotarpį. Rida apribojimai dažnai svyruoja nuo 10 000 kilometrų iki 20 000 kilometrų per metus. Jei viršysite ridos limitą, grąžindami automobilį turėsite sumokėti mokestį. Paprastai mokestis yra nuo 10 iki 30 centų už kilometrą.

Susidėvėjimo mokesčiai: kai grąžinsite nuomos sutartį, pardavėjas įvertins automobilio nusidėvėjimą. Jei yra kokių nors įbrėžimų ar įplyšimų, pardavėjas tikriausiai reikalaus susimokėti. Išnuomotą automobilį turite išlaikyti puikios būklės, kad nereikėtų mokėti nereikalingų mokesčių. 

Jūs nesate automobilio savininkas: jūs nesukuriate automobilio nuosavo kapitalo. Pasibaigus nuomos sutarčiai turite grąžinti automobilį, nebent nuspręsite pirkti automobilį iš karto. 

Laikui bėgant lizingas brangsta: nuosekliai nuomojantis automobilius, tai iš esmės reiškia, kad visada mokate už transporto priemonės nuomą keleriems metams. Tam tikru momentu išleisite daugiau automobilio lizingu nei pirkdami naują transporto priemonę. 

Ankstyvas nuomos nutraukimas gali būti brangus: jei suprasite, kad negalite sau leisti mokėti lizingo įmokų arba jums tiesiog nepatinka automobilis, anksčiau nutraukus nuomą, jums kainuos papildomai.

 

Į kokius veiksnius turėčiau atsižvelgti lizinguojant automobilį ar finansuojant paskola automobilį? 

Automobilio paskola ir lizingas turi tiek privalumų tiek trūkumų. Geriausias pasirinkimas jums gali būti ne geriausias pasirinkimas kitam vairuotojui. Štai pagrindiniai veiksniai, į kuriuos reikia atsižvelgti priimant sprendimą.

Jūsų biudžetas: renkantis nuomą ar automobilio pirkimą, vienas iš svarbiausių dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti, yra biudžetas. Lizingas paprastai yra pigesnis nei paskola. Tačiau nusipirkę automobilį įgyjate nuosavybės teisę į transporto priemonę, todėl vėliau ją perparduodami galėsite susigrąžinti pinigus. 

Kaip dažnai vairuojate: jei dažnai vairuojate, ilgai keliaujate ar ilgai važiuojate į darbą, gerai pagalvokite prieš įsigydami nuomos sutartį. Išperkamoji nuoma turi ridos apribojimus. 

Kaip dažnai norite naujo automobilio: jei jums patinka turėti naują automobilį, lizingas gali būti geras pasirinkimas. Tai leidžia kas kelerius metus vairuoti visiškai naują automobilį. Kita vertus, jei neprieštaraujate vairuoti senesnį automobilį, ilgalaikėje perspektyvoje automobilio paskola beveik visada yra pigesnis variantas.

automobliai lizingu arba isperkamaja nuoma, nori auto? Susisiek NoriuAuto.Net

Dažnai užduodami klausimai apie transporto priemonių paskolą ir lizingą:

Kiek pradinio įnašo man reikia lizinguojant automobilį?

Skirtingai nei paskolos atveju, sumokėję pradinį įnašą už lizingu įsigytą automobilį, jūsų mėnesinė įmoka labai nesumažės. Kita vertus, sumokėję didelį pradinį įnašą už finansuojamą automobilį sumažinsite mėnesinę įmoką.

Ar jums reikia automobilio draudimo lizingo įsigytam automobiliui?

Taip, beveik kiekvienoje šalyje turite turėti automobilio draudimą nuomojamam automobiliui. Automobilio draudimas yra privalomas daugumai vairuotojų, nepriklausomai nuo to, ar jų automobilis yra lizingu, ar paskola finansuojamas. Be to, daugelis skolintojų reikalauja, kad išnuomodami automobilį turėtumėte pilną automobilio draudimo polisą.

Ar galiu verslo kelionėms naudoti lizingu išsinuomotą automobilį?

Teisiškai kalbant, verslo kelionėms leidžiama naudotis lizingu išsinuomotu automobiliu. Tiesą sakant, galbūt galėsite nurašyti lizingu įsigytą automobilį nuo mokesčių, jei automobilis daugiausia naudojamas verslo reikmėms. Tačiau atkreipkite dėmesį į nuomos sutarties ridos apribojimus. Jei darbo reikalais važiuojate didelius atstumus, gali tekti sumokėti baudą, jei iki nuomos termino pabaigos viršysite ridos limitą.

Ar galima derėtis dėl nuomos mokėjimo?

Automobilių pardavėjai dažnai noriai derasi dėl lizingo įmokos. Taip pat galite derėtis dėl kitų nuomos aspektų, pvz., dėl palūkanų normos ir ridos limito.

Išvada 

Geriau suprantanti automobilio paskolos ir lizingo niuansus gali padėti priimti jums tinkamiausią sprendimą, atitinkantį jūsų gyvenimo būdą ir finansinius tikslus. Jei vertinate nuosavybę ir ilgalaikį sąnaudų taupymą, automobilio paskola gali būti geresnis pasirinkimas. Kita vertus, jei jums patinka vairuoti naujausius modelius ir pageidaujate mažesnių mėnesinių įmokų, lizingas gali būti tinkamesnis. 

Atsargiai apsvarstę kiekvieno privalumus ir trūkumus, galite pasirinkti finansavimo planą, kuris geriausiai atitinka jūsų poreikius. Nesvarbu, ar pasirinksite automobilio paskolą su jos stabilumu ir vertės kaupimu, ar lizingą su jo lankstumu ir mažesnėmis įmokomis, įsitikinkite, kad jis atitinka jūsų biudžetą ir ilgalaikius planus. Su šiuo išsamiu gidu dabar esate pasiruošę priimti geriausią sprendimą dėl savo automobilio finansavimo. Važiuokite užtikrintai, žinodami, kad pasirinkote tinkamą kelią savo finansinei ir vairavimo ateičiai.

Automobiliu aikstele Marijampole, Auto lizingu, automobiliu paskola ir finansavimas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *