Auto Lizingu: Ką reikia žinoti prieš finansuojant automobilį?

Automobilio lizingas ar pirkimas – tai sprendimas, kuris priklauso nuo jūsų prioritetų. Vieniems vairuotojams tai yra finansinis klausimas: kuris variantas yra pigesnis? Kitiems – tai nuosavybės privalumai. Prieš pasirinkdami, svarbu suprasti pagrindinius skirtumus tarp automobilio lizingo ir pirkimo.

Lizingas ar Pirkimas: Pagrindiniai skirtumai

Automobilio Lizingas

Kai nuomojatės automobilį, mokate už jo naudojimą tam tikrą laikotarpį. Vidutinė lizingo trukmė yra 24 arba 36 mėnesiai, nors galima rasti ir ilgesnių. Lizingo sutartyje numatyti apribojimai dėl nuvažiuotų kilometrų ir modifikacijų, kurias galite atlikti. Pasibaigus lizingo laikotarpiui, turite galimybę grąžinti automobilį pardavėjui arba įsigyti jį už iš anksto nustatytą sumą.

Automobilio Pirkimas

Perkant automobilį, iškart tampate jo savininku. Jei automobilį perkate išsimokėtinai, pilnai tapsite savininku, kai sumokėsite visą paskolą. Galite visiškai kontroliuoti visus automobilio aspektus ir galiausiai jį pasilikti, parduoti arba padovanoti.

auto lizingu - noriuatuo.net

Lizingo Privalumai ir Trūkumai

Privalumai:

Žemesnės mėnesinės išlaidos

Lizingas dažnai siūlo mažesnes mėnesines įmokas nei paskolos už naują automobilį. Tai leidžia kai kuriems žmonėms pasirinkti prabangesnį automobilį.

Naujas automobilis kas keletą metų

Lizinguojant automobilį, galite mėgautis naujausiais automobilio technologiniais pasiekimais kas keletą metų.

Nerūpestinga priežiūra

Daugeliui naujų automobilių suteikiama garantija, kuri trunka bent trejus metus. Tai reiškia, kad didžioji dalis remonto išlaidų gali būti padengta per lizingo laikotarpį.

Nereikia rūpintis perpardavimu

Pasibaigus lizingo laikotarpiui, automobilį galite grąžinti pardavėjui, o ne rūpintis jo pardavimu.

Trūkumai

Nuosavybės stoka

Lizinguojant automobilį, jūs jo niekada neturėsite. Mokėdami lizingo įmokas, nekaupiate nuosavybės vertės.

Apribojimai

Lizingo sutartyje numatyti apribojimai dėl nuvažiuotų kilometrų ir galimų automobilio modifikacijų. Už sutarties pažeidimus gali tekti mokėti papildomus mokesčius.

Papildomi mokesčiai

Lizingo sutartyje gali būti numatyti mokesčiai už per didelį nuvažiuotų kilometrų skaičių, automobilio modifikacijas ir per didelį nusidėvėjimą.

Klientas, finansuojantis automobilį

Pirkimo Privalumai ir Trūkumai

Privalumai

Nuosavybė

Pirkdami automobilį, galite jį naudoti tol, kol jis jums tinka, be jokių apribojimų dėl nuvažiuotų kilometrų ar modifikacijų.

Visiška kontrolė

Galite visiškai kontroliuoti, kaip naudojate ir prižiūrite automobilį. Taip pat galite nuspręsti, kada ir kaip jį parduoti.

Ilgalaikė nauda

Ilgainiui automobilio pirkimas dažnai yra pigesnis variantas, ypač jei planuojate automobilį naudoti daug metų.

Trūkumai

Greitas nuvertėjimas

Nauji automobiliai gali prarasti 15%-25% savo vertės per pirmuosius penkerius metus.

Vairavimo išlaidos

Remiantis AAA 2022 m. tyrimu, vidutinės metinės automobilio eksploatavimo išlaidos siekia 9 000 EUR, įskaitant degalus, draudimą ir priežiūrą.

Išvada

Pasirinkimas tarp automobilio lizingo ir pirkimo priklauso nuo jūsų gyvenimo būdo, vairavimo poreikių ir finansinės situacijos. Lizingas gali būti patrauklus, jei norite mažesnių mėnesinių įmokų, naujo automobilio kas keletą metų ir nenorite rūpintis automobilio perpardavimu. Pirkimas reiškia, kad jūs turėsite visišką kontrolę ir nuosavybę, ilgainiui sutaupysite daugiau pinigų.

Kita naudinga informacija:

Didžiausios automobilio finansavimo klaidos ir kaip jų išvengti

BMW Nuomonė apie Paskolas ir Automobilių lizingą

Kas geriau, Paskola ar Lizingas?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *